Aug 2, 2014

Sibuk lagi???

 
Hai semua...apa khabar? Sebelum Chn memulakan cerita panjang lebar Chn, eloklah Chn mengucapkan "Salam Aidilfitri, Maaf Zahir & Zahir" dahulu buat warga blogger yang mengenali Chn sama ada secara langsung mahupun tidak.Lama kan Chn tak update blog.Last update pun pada 18 Jun 2014.Agak lama la juga kan.

Kalau korang perasan kan, asal Chn update blog ja mesti Chn akan bagi tau yang lama dah blog Chn ni dipenuhi sawang-sawang.Bukan setakat sawang-sawang ja, habuk-habuk dan debu-debu pun makin bertambah.Chn minta maaf yer.Bukan sengaja biarkan blog ni sepi tapi serius Chn tak sempat nak belek-belek blog ni sekarang.Kekadang ja bila terasa nak tengok blog, Chn akan tengok. Tambah-tambah sekarang ni tanggungjawab Chn terasa berat sangat..

Banyak sangat yang perlu Chn fikirkan dan laksanakan.Chn sekarang ni terlibat 100% dengan persatuan Kuliyyah dan jawatan yang di taklifkan kepada Chn amatlah penting.Semua benda dan kerja Chn kena fikirkan dan uruskan.Kalau leka sedikit saja, habis anak-anak buah tak tahu apa.Jadual harian pun padat sedikit dengan kelas-kelas lagi. Tambah pula, sem ni jam kredit Chn banyak sedikit.So kena strunggle dan kuat.

okeylah, dah tak tahu nak menaip apa lagi..nanti bila-bila free Chn update lagi ya..doakan Chn tabah dan kuat untuk menempuh hari-hari yang mendatang okey..

Nasihat untuk Diri Chn..Jangan cakap kita kuat. Kalau ujian yang disapa Tuhan pun masih lemah longlai untuk kita terima.








Jun 18, 2014

Ber "Tumblr" pula..

 
Hai semua? Pa Khabaq? Harap-harap molek-molek la noh..okey, hari ni terasa nak menaip entry baru walaupun tak dak cerita yang best pun nak kongsi.Saja suka-suki nak memenuhkan ruang-ruang yang kosong dalam blog ni..Sekarang ni Chn dah pandai Ber"TUMBRL" tau..hehe..Saja la hari tu tak dak kerja nak buat, so Chn pun godek-godek la tumbrl dan sign up.

Ni la Tumblr..

Tahu tak Tumbrl tu apa? 
Tumblr nih merupakan suatu platform atau medium bagi 'mocroblogging' yang mana semakin mendapat tempat dan perhatian di arena blogging.Tumblr memiliki tampilan dan fungsi yang simpel, sederhana dan mudah digunakan. Disini, Anda akan sangat mudah memposting sesuatu berdasarkan jenisnya seperti teks, gambar,video dan sebagainya.

Bagi Chn la kan, tumbrl ni best sangat sebab ada banyak gambar-gambar islamic yang cantik-cantik dan boleh bergerak, kata-kata yang menarik dan blog yang sangat ringkas dan comel.Kita just Reblog ja kata-kata or gambar yang kita suka dari post orang masuk tumblr kita..Setiap hari mesti Chn akan godek-godek tumblr ni melalui handset untuk baca dan ambil kata-kata yang menarik untuk dijadikan panduan diri sendiri.Secara tak langsung dapat menjadikan terapi untuk kita bermuhasabah diri.

okey la setakat tu yang mampu Chn menaip..tak dak idea dah nak tulis..daa..^_^

ni la tumbrl Chn..boleh la follow Chn..
Bingkisan Hati Mujahidah

 mungkin ada banyak benda yang tak terungkap itu,
lebih baik tersimpan tak diluah,
kerana mungkin ada hikmah dan sebab,
ALLAH menjadikan ianya sukar untuk diluahkan.