Sep 8, 2012

Doodle




Apa khabar anda semua??Bagaimana hari-hari anda sekalian??Hari ini, tiba-tiba aku teringin nak update blog.Aku nak tulis apa erk dalam blog hari ini??fikir punya fikir akhirnya ada juga point aku nak bercerita.Semalam oleh kerana aku boring dan nak lepaskan tension sebab pagi kelmarin aku ada exam tafsir, aku pon godek-godek la blog yang femes dekat Mr. Google..Godek punya godek terjumpa lah blog Wan Hazel.Lepas tu tangan terklik dekat page freebies dan Doodle.Belek punya belek, tiba-tiba tangan ni teringin nak design dan buat doodle macam orang lain juga.Aku baca tutorial dekat blog dia cara nak buat doodle guna portable sai sebab software tu memang dah ada dalam laptop aku ni.Senang juga cara nak buat doodle ni, tapi ada susahnya juga sebab orang yang tangan kreatif yang pandai lukis melukis ni.Aku tak guna Adobe Photoshop bukan sebab tak dak software tapi sebab susah sikit nak design doodle guna Adobe.Lepas ja buat doodle, aku gabungkan dengan edit picture.Edit bagi lawa dan comel sikit..Walaupun kurang berkesan, tetapi alhamdulillah berjaya juga tangan ni design doodle..


No comments:

Post a Comment