Sep 8, 2012

Doodle




Apa khabar anda semua??Bagaimana hari-hari anda sekalian??Hari ini, tiba-tiba aku teringin nak update blog.Aku nak tulis apa erk dalam blog hari ini??fikir punya fikir akhirnya ada juga point aku nak bercerita.Semalam oleh kerana aku boring dan nak lepaskan tension sebab pagi kelmarin aku ada exam tafsir, aku pon godek-godek la blog yang femes dekat Mr. Google..Godek punya godek terjumpa lah blog Wan Hazel.Lepas tu tangan terklik dekat page freebies dan Doodle.Belek punya belek, tiba-tiba tangan ni teringin nak design dan buat doodle macam orang lain juga.Aku baca tutorial dekat blog dia cara nak buat doodle guna portable sai sebab software tu memang dah ada dalam laptop aku ni.Senang juga cara nak buat doodle ni, tapi ada susahnya juga sebab orang yang tangan kreatif yang pandai lukis melukis ni.Aku tak guna Adobe Photoshop bukan sebab tak dak software tapi sebab susah sikit nak design doodle guna Adobe.Lepas ja buat doodle, aku gabungkan dengan edit picture.Edit bagi lawa dan comel sikit..Walaupun kurang berkesan, tetapi alhamdulillah berjaya juga tangan ni design doodle..


Sep 2, 2012

Makin sibuk



Bersua kembali!!!Alhamdulillah malam ini sempat lagi owner update blog yang lama dibiarkan bagai bangkai yang tidak bernyawa.Walaupun esok owner ada amal sanah A.K.A exam kecil.Esok owner ada dua exam..nasib masa tidak dekat.Pagi owner
ada exam Sorf 2 dan petang owner ada exam Tarikh Adab...Bulan ni owner makin sibuk dengan pelbagai tugas yang ditaklifkan oleh pensyarah-pensyarah.Dan bulan depan owner akan hadapi exam final sem..Doakan owner ya..


*Semoga sem ni Kamu dapat lalui dengan keazaman yang kuat dan tabah..Perjalanan hari ini dan esok-esok akan menentukan kehidupan kamu pada masa hadapan..Do The Best!!!

Sep 1, 2012

Berwajah Baru



Salam pertemuan semula...sekian lama owner cahaya hati nazieqa menyepikan diri dengan kerja-kerja yang berlambak, akhirnya pada malam ini dapat juga owner ni mengupdatekan blog.Dan sekarang blog owner sudah berwajah baru.
Gabungan pink+white+cream+grey=Blog baru..
Google punya google akhirnya jumpa juga template yang berkenan di hati.Template ini owner guna blogskin punya.Hasil google tutorial, dapat juga blog owner berwajah baru.Kekadang cemburu juga tengok blog kawan-kawan yang lain bersih dan comel-comel ja..Dan sekarang blog owner juga bersih daripada segala widget-widget yang tidak berkenaan...

Akhir kalam untuk malam ini.jumpa lagi pada lain muka.(^_^)