Dec 26, 2012

Wordless Wednesday #2

Manusia hanya pandai setakat bagi harapan.
Tapi Allah siap tunaikan segala harapan.



Biarlah kita ditinggalkan manusia.. jgn kita yang meninggalkan Allah..
Hakikatnya kita perlukan Allah lebih drpd kita perlukan udara...
Kalau hidup tanpa Allah, apalah guna kita hidup.. hati akan mati tanpaNya..


Dec 23, 2012

"Wink-wink Giveaway by Humai & Najwa"

Now, owner CHN sudah "Fall In Love " dengan segmen-segmen yang Tuan-tuan & Cik Puan-cik puan anjurkan.Walaupun sibuk tetap CHN updatekan enrty tentang segmen.Hari ni owner nak join satu lagi segmen.Satu je sebab kalau banyak-banyak memang tak sempat la.So, tak nak cakap banyak-banyak.Jom, sesiapa yang minat join segmen-segmen ni, jom ikut serta.




Tag to Friends:


⊹⊱✿  Gambar wink-wink yang paling cute 

~Allah always be there 4 u forever and ever~

~Kehidupan ibarat Seindah warna pelangi~


⊹⊱✿  Gambar yang paling korang suka

~ Gambar ini mempunyai makna yang teristimewa di hati
kerana mempunyai kenangan yang ceria dan sukar untuk ku lupakan~
Gambar ni juga snap by me ok..di ambil selepas meraikan tamatnya exam..
Gambar kat atas tu bukan dari saya but, i'm very2 like this design...

* CERIANYA HARI ITU SEPETI MANISNYA ICE-CREAM COKLAT
YANG MENJADI KEGEMARAN ANTARA DUA SAHABAT*



(✿◠‿◠) DONE (✿◠‿◠)


Dec 22, 2012

Segmen : Free Doodle For Me!

Bismilahirrahmanirrahim..Hari ni tetiba hati rindu sangat-sangat nak tatap blog.so, aku ambil keputusan untuk buka blog.Then, bila buka, tangan mula scroll mouse ke senarai bloglist blog.Terjumpa satu segmen yang di anjurkan oleh blogger famous iaitu Fizgraphic.com.Segmen ni memang aku teringin nak join lama dah...So, sahabat-sahabat sekalian, jangan buang masa, jom cepat-cepat ikut aku join segmen ni..



* NickName : NazieQa
* Kod Warna : #FF6680

P/s : Cepat-cepat join yer sebab 100 peserta terawal sahaja yang dapat.



~Mood : Sedang Menyiapkan Handmade craft Biskut~


Dec 17, 2012

"Jom join BLOGLIST JANUARI 2013 AYUINSYIRAH "


Perhatian kepada Bloggers-bloggers yang comel dan cantik-cantik sekalian, ayuh kita join segmen dari Ayu Insyirah yang bertajuk "Jom join BLOGLIST JANUARI 2013 AYUINSYIRAH ".




 tahu apa syaratnya, sila tekan sini (@_@) SAYA BUDAK COMEL (@_@).
✿• Maaf yer AyuInsyirah kita tak pandai linkkan banner ni la..✿•





Dec 16, 2012

KUIN Kuala Ketil


Persekitaran KUIN a.k.a Kolej Universiti Insaniah Kuala Ketil yang bakal dirasmi pada bulan Januari 2013.
Dan bakal menjadi tempat pengajian ku tidak lama lagi.Berbangga dengan KUIN.


Bangunan Canselor
Dewan Besar

Persekitaran kuin Kuala Ketil

Bangunan Kulliyah Syariah & Bahasa Arab
~Insyaallah bakal menjadi kulliyyah aku~




Maktabah KUIN
~Most beautifull~



Dewan Besar




***Ni sahaja gambar yang ada susulan lawatan dari Majlis Perwakilan Mahasiswa KUIN(MPM)...

Segmen : Pencarian Blogger Baru By Aisyah Humaira'

Hari ni nak join segmen lagi.Kali ni segmen yang di anjurkan oleh Aisyah Humaira.Segmen ni untuk bloggers-bloggers yang istimewa sahaja.Nak tahu istimewa yang macam mana.Jom kita terjah di bawah..

--
--
--
--
--
--
--
--
--



ANDA-ANDA YANG COMEL SILA TEKAN SINI YER

⊹⊱✿ Jumlah Follower sekarang ialah {112}
⊹⊱✿ Maaf yer Niera, saya tak tahu nak linkkan header blog awak tu.

♥●•٠·Selesai ♥●•٠·


Dec 15, 2012

Abuthausi : Edited Template Giveaway


Tepat jam 12.30 malam, aku meninjau blog Anis Syazwani.Macam mana aku boleh meninjau pun aku tak tahu.Dah lupa dah macam mana boleh buka blog tu.Pastu belek punya belek blognya, ternampak satu GA a.k.a GIVEAWAY. Rasa macam menarik + gempak + mantap je GA tu sebab tak pernah jumpa lagi GA macam tu.So, aku pun join la.Kalau terpilih jadi antara salah seorang pemenang GA , alhamdulillah bersyukur kepada-NYA.Kalau tak terpilih, it's okey aja.Aku tetap sentiasa tersenyum kerana senyum itu sumber kekuatan + ketabahan + kebahagiaan + kegembiraan yang perlu aku kecapi untuk terus melangkah dalam merentasi perjalanan hidup... (✿◠‿◠)

Banner untuk GA

Nak tahu GA apa?Jom la tekan link ni ♥♥♥♥♥♥




Cerita Aku (1)


Kerja AJK S/u MPP
~Aktiviti membalut fail MPP~

Hai semua.Apakah anda sekalian?Bagaimana dengan iman hari ini?Adakah makin bertambah ataupun makin berkurang?Tepuk dada, tanya iman dan tanya lah hati anda sekalian.Hanya anda yang mampu memberikan jawapan kepada soalan itu.Harap iman-iman anda semua masih di paras okey yer.Sama-sama kita berlumba-lumba menaikkan iman kita semua.

Okey, cukup setakat tu ja pendahuluan bait-bait penulisan aku.Sekarang rutin harian ku makin bertambah sibuk kerana aku dah mula masuk sem baru.Sem ni, aku ambil 16 jam kredit.Tapi ingat nak tambah subjek lagi.Harap-harap aku boleh seimbangkan lah semua subjek-subjek yang aku ambil untuk sem ni.Aku nak kejar anugerah dekan kalau ada rezeki nanti.so, nanti aku makin kalut sikit.Sudah seminggu semester dah buka tapi portal masih lagi bermasalah.Tak boleh nak tengok result exam dan tak boleh daftar & tengok jadual secara auto.Semuanya perlu buat secara manual.Tau je la, manual ni sudah sikt.

Oleh itu, minggu lepas, tiap-tiap hari aku ke kolej walaupun kelas tidak mula lagi.Hari khamis barulah ,aku settlekan tentang jadual dan group untuk sem ni.Tu pun selepas beberapa kali naik turun pejabat kulliyyah..Balik ja rumah, aku terus menyiapakan tempahan handmade Craft aku.Banyak benda yang perlu di fikirkan.Tapi, aku tak anggap semua tu bebanan bagi aku.Anggap saja semua tu tugas dan tanggungjawab yang perlu aku lakukan demi mencapai kejayaan.Dan yang penting, semua kerja-kerja tu aku buat dengan penuh minat selesa & ikhlas.Bila lakukan dengan ikhlas, hati pun turut rasa ceria.

Kerja2 Craft ku..
~Sambil Makan MaMee!!~

Okeylah, yang ni ja yang aku boleh ceritakan.Idea untuk menulis dah mula berhenti untuk menyuruh aku memberikan laluan kepada tidur kerana esok kelas aku bermula pada awal-awal pagi.So, jumpa lagi di lain waktu.See u again..⊹⊱✿^_^⊹⊱✿

" Bukan mudah melukis pelangi di langit yang tertinggi.
Tanpa hadir gerimis dan sinar mentari yang mengiringi "
kesenangan yang datang selepas kesusahan.
semuanya adalah nikmat dari Allah ♥ :')


Dec 14, 2012

Segmen: Bloglist Momok Gemok 2013

Whatzupp!!!Entry kali ni tentang segmen lagi yerk.Segmen ni aku dapat jemputan oleh ownernya sendiri.segmennya bertajuk " Bloglist Momok Gemuk 2013".Yeahh!!! Tahun 2013 akan menjelma tak lama dah, so rakan-rakan blogger sekalian, jom kita pakat-pakat join segmen ni.Manalah tahu kalau kita terpilih jadi pemenang, tak ke rezeki namanya.


Bukti yang saya dah follow awk..hehe..




Tag kepada :



Dec 12, 2012

Year End Segmen : Bloglist by Filzah Azzahra


Bersua kembali.Seminggu menyepikan diri dari dunia blog kerana memberi laluan kepada bercuti bersama keluarga dan sibuk dengan kerja-kerja craft felt yang berlambak dan perlu di siapkan sebelum aktiviti pengajian kembali aktif.Entry untuk kali ini tentang segmen.Segmen lagi!!!.Hope blogger2 yang menanti cerita-cerita aku yang bukan tentang entry "segmen" ini diharapkan bersabar yer.Kali ini aku nak join segmen ni pula yer.


Soalan yang ditanya oleh Cik Fizlah Azzahra.

♥ Bilakah blog Cik Fizlah Azzahra ditubuhkan?
* The anwser is 12 Oktober 2011. Tarikh tu merupakan tarikh hari 
lahir saya dan menyambut hari kelahiran yang ke-19 tahun.

♥ Nurul A.k.a cik Fizlah Azzahra berasal dari mana?
* The anwser is Muar, Johor Bahru Darul Takzim.
Mendapat jawapan setelah mengodek-godek 
entry cik fizlah yang lepas-lepas.

♥ ID Facebook Cahaya Hati Nazieqa 
* Atiqah zulkifli @ Klik je sini

.❀◕ ◕❀. Saya Blogger baru.Baru je buka blog Cik Fizlah Azzahra
 yang di jumpai dari blog Aisyah Humaira dan baru je follow n join segmen ni.
Salam perkenalan dari saya "owner Blog Cahaya Hati Nazieqa"...❀◕ ◕❀.

#Maaf yer jika jawapan salah.


If siapa-siapa yang nak join juga segmen ni, TEKAN SINI YER...




Wordless Wednesday #1


Islamik di alam maya, kekalkanlah islamik itu di luar. Pancarkan ia melalui peribadimu, tutur katamu, apa-apa yg kamu lakukan mesti menunjukkan keperibadian yg telah digariskan oleh agamamu.. Cakap bukan sebarang cakap, tulis bukan sebarang tulis, namun praktiskan ia. Kerana solehahnya seseorang itu TIDAK BERGANTUNG kepada status-status facebook yg kedengaran Islamik, tazkirah-tazkirah di twitter, mahupun post-post di blog.. 

#Tidak. ! Ianya bermula dengan kesedaran diri sendiri. Hanya seorang sahaja yg boleh ubah diri kamu iaitu, DIRI SENDIRI.. ~ ♥ :')

~Nasihat buat diriku...~

Dec 5, 2012

Segmen "Follow" And "Followback" By Puteri

I'm back here.Malam ni entry aku tentang segmen lagi.Hari ni saja aku asyik post tentang entry ja.Biar lemau  blog ni dengan segmen-segmen aja.Aku pun dah rasa mula jatuh cintan dah dengan segmen-segmen yang best di blog.Segmen aku malam ni bertajuk "Follow" and "Followback" By Puteri yang Comel lote ni.Oleh kerana Cik Blognya sendiri jemput aku, aku pun nak menghargai jasanya dengan join segmen ni.
Ni Shout Box Blog CHZ



Segmen.
Ni Banner Segmen Cik Puteri

 ANDA PERLU TEKAN SINI UNTUK LIHAT SEGMEN CIK PUTERI
Now, aku nak menjawab soalan-soalan dari cik puteri

1. Nama: Ismi(Dalam B.Arab) Nur Atiqah Zulkifli
2. Umur: Baru memasuki alam keremajaan pada 1 bulan 25 hari yang lalu.
3. Status [single, taken, married, etc]: Of course i'm single.~Sedang menunggu seorang imam yang benar2 halal buat diri ku~ Ceh, ayat bukan main...^_^
4. Favourite colour: Hijau tetap di hati.~Disebalik warna hijau ada kisah yang tersendiri buat diriku~
5. Birthdate: 12 Oktober 1992
6. Sweet memories on 2012: Menjadi secret admire kepada seseorang dalam diam sehingga sekarang..~Walaupun dalam diam, but i'm very happy for enjoyed my life~
7. Blogging since: tak ingat la.Kalau tak silap tahun 2011 kot.
8. Crush. Yes or no?: No 
9. Still love your ex?: No answer 
10. Is there second chance for your ex?: No answer
11. Height: 160 macam tu la kalau tak silap.Tak tinggi pun kan...hihi
12. Weight: Not really sure coz lama dah tak pi timbang.Selalu jumpa timbang di kaki lima Shopping Complex but malas nak timbang..hehe..teruk kan??
13. Interest with Kpop?: opss!!! i don't like la.But story korea saya layanzz...
14. Bestfriends: Ramai...Bestfrenz masa sek. ren, sek. men,& now di alam U.
Antaranya ==> [Diana,Wana,Azyan,Sieha,Solehah,Ayu,Kak Raihanah]
15. A friend from childhood: Wana. She still with me until now.Kami seUniversiti, Se"Course" n Sekelas. "Kami dah bersama sejak umur 5 tahun lagi.." Tak pernah berpisah lagi. Doakan semoga hubungan kami kekal sehingga akhir ayat.
16. Has someone break your heart?: Ada, tapi malas nak imbas kembali.Lupakan je la."
17. Someone important: Of course ada. ~Pemilik Cinta Yang Hakiki + My Loving Family + My Frenz + My Teacher & Lecturer.
18. Last time you cry: Not sure..Tapi selalu juga menangis dalam hati..hehe..
19. Do you like my blog?: I like..♥ Hijau gitu.♥
20. Any changes that I should do to my blog?: Apa kata cik puteri tukar header.Design ala2 puteri gitu.

Selesai sudah menjawab soalan cik puteri.Now, cik puteri kena jawab soalan ni pula..Susah ni..^_*

✿ Cik puteri minat design n editing foto tak?
✿ Kenapa Mrs.Lukas? Antik la nama Lukas tuh..
✿ Bila buka Blog, cik puteri terjah blog siapa?
✿ Bila online facebook, Fb siapa yang cik puteri selalu intai?
✿ Macam mana pertemuan dengan Mr yang disebelah tuh?Muka macam ada iras-iras je..
~~~Done 4 this segmen today~~~

Dec 4, 2012

Segmen "Kami Team Follow Back By Addreena

Bersua kembali.Hari ni entry aku tentang segmen je kan.Hari ni aku di tag oleh rakan blogger iaitu Cik Pinkies Lissa Fairytale untuk join Segmen Kami Team Follow Back By Addreena.Oleh kerana aku budak baru belajar, ambil galah tolong jolokkan, so aku pun decide join je.Saja suka-suki join untuk kenal-mengenali antara bloggers di samping dapat juga aku tambahkan followers blog.
♥ Current Follower : Setakat ni baru 63 orang.sikit kan??
♥ Target Follower : Tak kisah berapa pun.Janji ada follower dan meningkat.
Jangan menurun udah ler...
Bagi aku, at least tak kenal secara "face to face", kenal juga dalam dunia blog ni.Kalau tersenarai jadi pemenang tu kira rezeki la.Tapi kalau tak terpilih, jangan sedih, jangan duka kerana hadiahnya ialah dapat kenal rakan-rakan blog yang baru.Sudah tunggang terbalik dah ayat aku ni.So, daripada jadi lagi teruk, jom ikut aku join segmen ni.




✿ Semua Syarat aku dah ikut.siap print screen lagi bukti 
yang aku dah jadi follower blog Cik Addreena.


http://addreena-ishak.blogspot.com/2012/12/segmen-kami-team-follow-back.html

# Tekan Sini Please ~_~

Taggie for blogger frenz:
✫ http://muslimah-dinulhuda.blogspot.com/
✫ http://chocolatesunshinedanbo.blogspot.com/


Okey, ini aja yang aku mampu taipkan.Jumpa lagi di lain muka.
Bye...See u again.

Seindah Hijab, Sehelai Tudung Labuh

Untuk Anda Yang Bertudung Labuh...
Dan Untuk Diriku Jua..
Kerna Aku Juga Bertudung Labuh.


Setulus bicara
Meluahkan rasa
Sehelai tudung labuh
Seindah hijab menjadi plilihanku

Suatu ketika dahulu
Diri hanya  insan biasa
Gadis yang hanya berpesonaliti biasa
Namun Hidayah-Nya
Hadir tanda kasihNya
Tudung labuh menyentuh fitrah
Membuatkan aku jatuh cinta
Pada hijab yang sempurna..

Tudung labuh sangat bermakna
Menjadi penghormatan pada diriku sebagai seorang wanita
Aku berubah bukan kerana ingin mendapat gelaran ustazah
Namun tanda cinta pada Illahi yang memberi perintah
Untuk kaum hawa menjaga aurat dengan sebaiknya
kerana itulah yang terindah dan berharga

Kadang kala
Aku kecewa
Pada sikap segelintir manusia
Hanya pandai menyindir tanpa usul periksa
Sangat susah untuk mendidik hati supaya lebih sabar dan redha
Namun ku kuatkan semangat untuk tidak berputus asa
Istiqamah dalam menjaga aurat demi keranaNya

Ya Allah.... Ya Tuhanku 
Janganlah kau bolak-balikkan hatiku
Setelah Engkau memberiku Hidayah-Mu
Tetapkanlah hati ini dalam meneruskan perjuangan rasul-Mu
Dan Engkau kuatkan diri dalam mujadah nafsu
Moga Engkau redha atas segala laku


[Copy & Paste Via I Luv Islam]