Jun 5, 2013

My Friend Dah Kahwin.

 
Hai semua.Lama kan CHN tak update entry baru.Malam ni tangan terasa ligat untuk menaip entry baru.Hari ini CHN dan kawan-kawan CHN jalan-jalan ke perlis demi menghadiri majlis perkahwinan Sahabat baik CHN di KUIN.Alhamdulillah, kawan CHN selamat di nikahkan pada malam 4/6/2013 bersamaan malam selasa di masjid Ulu Pauh, Arau Perlis.CHN tak dapat pergi masa majlis akad nikah tu, so CHN decide pergi walimahnya sahaja.Seorang kawan baik CHN telah bertukar status dan bertemu dengan jodohnya.Masih ada lagi 2 orang kawan baik CHN termasuk CHN yang belum bertukar status.Bila la yer??Masih lagi menjadi tanda tanya..

Suasana majlis yang serba kesederhaan tanpa aluan kompang, majlis persandingan, makan beradap tidak mematahkan semangat mereka untuk melangsungkan majlis perkahwinan.Memang serba kesederhanaan.



Masa Akad Nikah


Masa walimah hari ini..


"Buat solehah, tahniah di atas perkahwinan mu sahabat.
Jadilah isteri yang solehah buat mu yang bernama solehah.
Ku mendoakan dirimu sentiasa bahagia bersama suami tercinta dan di berkati oleh-nya selalu.."

CiNTA SAMPAI SYURGA

Hidup ini bukanlah pertandingan siapakah pasangan paling best BERCINTA SEBELUM NIKAH 
dan mendekatkan diri mereka dengan AZAB NERAKA
TETAPI pertandingan siapakah pasangan yang paling best BERCINTA SELEPAS NIKAH 
dan mendekatkan diri mereka dengan NIKMAT SYURGA
Cinta yang diredhai ALLAH, semakin mencintai..semakin MENGINGATI ALLAH, semakin menyayangi..
semakin MENDEKATI ALLAH..itulah sebenar-benarnya cinta
::MOGA ALLAH SAYANG::









2 comments:

  1. ha memang pun lama x update, kemana la kamu pergi hihi.. erm hisyamuddin my friend sebilik masa dia sem 1, sekarang dia dah sem 2, dia dah kawin, alhamdulillah.. tumpang gembira bila mendengar berita ini. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha....jalan2 sempena exam dh habis...tu la, zaujah hisyamuddin pun kawan baik CHN sejak dr sem 1 lg...tak sangka jodoh depa cepat...alhmdulillah, sentiasa mendoakan yang terbaik buat mereka...^_^

      Delete