Feb 28, 2013

Contest : "Sehijau Warna Daun" By QF

>TEKAN BANNER UNTUK JOIN<

Assalamualaikum,Hai awak Cik pencipta segmen "Sehijau Warna Daun".Selamat berkenalan yer.
Terimalah buat tangan dari CHN iaitu sekeping gambar yang berwarna HIJAU.Hanya ungkapan maaf yang bisa CHN katakan.CHN hanya punya gambar ini sahaja yang berwarna hijau.Puas mencari di dalam Lappy kesayangan ni.Harap-harap gambar ini tidak direject yer..

*Gambar ni diambil semasa Himpunan Hijau yang diadakan
di Stadium Darul Aman,Alor Setar,Kedah tahun lepas.
CHN bersama kawan-kawan ikut serta dalam himpunan
ini sehingga malam.Inilah kali pertama CHN turun padang join program yang macam ni.

♥ Hijau pada CHN memberi makna sejuta ketenangan jiwa , kedamaian,  kesegaran dan kebahagiaan.Hijau merupakan warna yang  sentiasa melekat  di hati dan jiwa CHN.Bak kata, warna hijau ni memang warna favorite CHN la.

♥ Warna Hijau dalam islam & Al-quran merupakan warna yang penting.Warna "Hijau" adalah warna syurga dan warna yang disukai oleh "Pemilik Sekalian Alam" iaitu "DIA YANG MAHA BERKUASA".DIA  mencipta warna itu sendiri sehingga menghiasi syurga dengan warna "HIJAU". Hijau juga merupakan warna kegemaran Rasulullah SAW.
Maksud ayat : “Mereka di dalam Syurga memakai pakaian HIJAU yang diperbuat dari sutera halus dan sutera tebal (yang bertekat), serta mereka dihiasi dengan gelang-gelang tangan dari perak dan mereka diberi minum oleh Tuhan mereka dengan sejenis minuman ( yang lain) yang bersih suci.”Surah Al-Insan : Ayat 21


♥ Di dalam dunia ini, kebanyakkan siMbol-simbol keislaman adalah berwarna Hijau.Betapa indahnya warna Hijau pada pandangan ALLAH.Oleh itu, warna Hijau mampu menjadikan pandangan mata kita nyaman dan selesa.

♥ Disebalik warna hijau pada CHN juga, merupakan warna yang sangat mempunyai kenangan yang sukar CHN lupakan.Warna "Hijau" ini membuatkan CHN bertemu dengan seseorang sehinggakan CHN admire seseorang itu sehingga sekarang.Hehehe..Siapakan seseorang itu??Adakah anda??Hanya CHN dan DIA sahaja yang mengetahui.Semua itu biarlah menjadi rahsia di hati lubuk sanubari CHN.Ceewahh, Ayat bukan main lagi..he3..


Okeylah, penat sudah CHN berceloteh.Setakat ini sahaja yang CHN mampu karangkan.Selamat bersegmen buat anda semua dan Good Luck yer..

♥ HIJAU TETAP DIHATIKU♥


Feb 25, 2013

Segmen Blogwalking oleh Blog BingkisanHati

JOM IKUT CHN JOIN SEGMEN BLOGWALKING OLEH BLOG BINGKISAN HATI.

CHN suka Blogwalking kerana :-
~Boleh dapat kenalan baru sebab CHN suka menambah follower bagi banyak.
~Boleh melawat blog bloggers yang cantik+sweet+Comel.

Please Tekan Banner Jika Korang Ingin Join



Design untuk Nadzira

Hai semua.Apa khabar anda-anda semua?Harap semua baik-baik belaka yer.Malam ni CHN terasa ingin menaip di halaman blogger ini.Minggu lepas CHN menerima tempahan design cover timeline facebook oleh kawan sekuliah CHN iaitu Nurul Nadzira Norrizwan. Sebelum ni, Nadzira minta CHN design sticker untuk dijadikan label produk-produk yang dijual.Semalam CHN design cover timeline yang diminta, semalam juga siap dan hantar kepada Nadzira.Alhamdulillah, salah satu design yang CHN buat, Nadzira terima dan bekenan.Terima Kasih Nadzira sebab sudi menempah kepada kita yer.CHN design ikut sedap hati dan mata ja.Almaklumlah CHN masih lagi belajar tentang design-design ni di MR. Adobe Photoshop.

COVER TIMELINE PAGE NADZIRA
Yang bertanda Bintang tu pilihan Nadzira
Design Sticker Nadzira
Yang bertanda Bintang tu pilihan Nadzira
Nadzira membuat bisnes online di facebook.Alhamdulillah, berkat usaha gigihnya, dia mampu menjana pendapatan yang lumayan dengan hanya modal yang tidak seberapa.Kini, Nadzira mempunyai 2 Fanpage di facebook dan produk-produknya semakin bertambah dari masa ke semasa.

Antara produk yang Nadzira dijual ialah :-
-INCLHLOSS
-PMCVC
-FIGURE UP
-WHITE LIGHT
-EVERLYNN SKINCARE & BEAUTY CARE
-D'FARRA SET EKSLUSIF
-MYRACLE BEAUTY
-PURE MARINE COLLAGEN
-NATURACTOR FOUNDATION JAPAN
-CLUTE KOJIE SOAP
-KOKURYU SUPER SUMMER CAKE
-WHITE DETOX
-SLIMMING GOLD DETOX
-INNER BAWAL
-NADERRA SHAWL
-HANDSOCK COTTON
-HONEY DELICIOUS CHEEZY
-CHOC MOIST CAKE

Sesiapa yang berminat ataupun ingin melihat sendiri
 produk-produk yang kawan CHN jual silalah ke:

FB Nadzira : >LINK< 



Feb 23, 2013

Segmen Template Siapa Paling Cantik ?

KLIK BANNER UNTUK JOIN




Ekspedisi berSEgmEN :: siapa yaa nak diterjah ?? SECOND YEAR !


KLIK BANNER JIKA NAK TAHU MACAM MANA

CARA LIN TERJAH BLOG ANDA 


CHN tag kepada My Beloved Best Friend Till Jannah CHN iaitu 


*Salam perkenalan dari CHN buat NIL.

Good Luck Nil..



~Done~



Feb 22, 2013

3rd Segmen by Aimi | We Love Rilakkuma!



TEKAN BANNER UNTUK JOIN
--
--
--



-
ONE
-
TWO
-
THREE
---
Bermulalah kisah "Mencari cinta bersama Rilakkuma"

Si Rilakkuma Putih sedang menunggu "Pemilik Tulang RUsuk Kirinya"
datang membawa Cinta Sejati yang si Rilakkuma Putih sendiri tidak mengetahui siapakah
gerangan sang Pemilik Tulang rusuk kirinya..

Akhirnya, penantian Si rilakkuma putih membawa bahagia.Sang Pemilik Tulang rusuk kirinya, datang membawa cintanya dengan memberi hadiah yang amat bermakna kepada si rilakkuma putih iaitu "Penyatuan Dua Jiwa".
Akhinya, mereka hidup bahagia dengan ikatan cinta yang suci

"Si Ayah Rilakkuma bersama anak sulung mereka"
Berkat kesabaran & kesetiaan & kasih sayang rumah tangga,
mereka dikurniakan 3 cahaya mata yang merupakan tanda
pengikat kasih sayang mereka yang tiada tandingannya.

Tamatlah, kisah "Mencari cinta bersama Rilakkuma"
 yang merapu oleh CHN..

Last sekali, CHN memang minat +Suka dengan rilakkuma ni.
Tapi tiada kesempatan untukmembuat koleksi rilakkuma lagi.


Mangsa Tag



Misi Bloglist By Cik Zara


Syarat Penyertaan

  •  Follow blog Cik Zara
  • Like Page BlueYarnCrafting
  • Buat satu entry "Misi Bloglist By Cik Zara" 
  • Letak banner diatas dan link kan pada entry ini sahaja
  •  Tag dua orang rakan blogger anda dan pastikan mereka tahu
  • Copy paste link entry anda pada ruangan comment entry ini


Hadiah
IsyaAllah semua yang join akan menjadi bloglist Ai
Tiga orang blogger bertuah akan di review

Jom meriahkan lagi misi ini!
Tarikh luput: 15/3/2013

Mereka Yang kena TaG





Pencarian Bloglist MAC & APRIL 2013


SYARAT-SYARATNYA
  • Buat entry bertitle "Pencarian Bloglist MAC&APRIL 2013 by DJH "
  • Mesti follow blog angah dan like fanpage blog angah..FANPAGE *fanpage baru angah..so yg mana yg Like fanpage lama pun kena like fanpage ni :)
  • Tekan GOOGLE + FOLLOWERS
  • Letak banner kat atas ni dlm entry korang.
  • Dah siap?Tinggalkan LINK anda di kotak komen di bawah ni.


Tamat pada 26 Februari 2013.

Feb 21, 2013

First GIVEAWAY by KECIK


Giveaway berlangsung selama sebulan, 
bermula 19/02/2013 - 19/03/2013

SENARAI HADIAH


-->  Bantal comel ^_^ untuk seorang pemenang 
-->  Topup RM3 ( maxis , celcom ) untuk seorang +  Footer untuk seorang
-->  Review Blog untuk 2 orang + Topup RM5 untuk seorang
-->  Topup RM10 untuk seorang
-->  Topup RM10 untuk seorang
-->  Topup RM10 untuk 3 orang
--> RM5 untuk 2 orang
-->  Topup RM5 untuk 2 orang
-->  Laminated bookmark + heart corner bookmark utk 5 orang
-->  Preloved t-shirt size 'S' untuk 2 orang
-->  Keychain
-->  Keychain kebaya melaka untuk seorang
-->  Review blog untuk 7 orang
-->  Review blog untuk 6 orang
-->  Review blog untuk 5 orang

~DONE FOLLOW & LIKE SPONSOR~


Feb 19, 2013

Edit Blog My Lovely Friend

Hai semua.Harap-harap semua sihat + ceria + enjoy you life okey.Hari ini CHN nak menulis pasal edit blog.Semalam CHN buka blog Bff CHN iaitu Diana.Bila buka ja blog diana, mak aii lambatnya loading blog diana.Ni mesti kes berat dengan widget-widget yang macam-macam rupa.So, CHN pun cakap dekat Dian yang CHN nak recycle balik blog dia dan nak edit bagi kemas & cepat loading.Diana pun dengan gembiranya terus memberi jawapan setuju untuk CHN edit blog nya.

Jom tengok hasil tangan yang tak berapa kreatif ni edit & design template blog.
-
-
-

Header with Body Blog

With footer
Oleh sebab blog diana nama ajaibnya cinta diana, CHN pun design template blog diana menggunakan warna tema Pink lembut.Background belakang tu CHN credit kepada Owner blog Hoyahadis.

Sila lah ke blog Kawan CHN, Diana.



Feb 18, 2013

Hasil Minggu Ini

Alhamdulillah, syukur ke hadrat Ilahi dengan taufiq dan hidayahnya dapat berpijak lagi di atas muka bumi yang peunh dengan ranjau-ranjau liku-liku kehidupan.Minggu ini, CHN banyak menghabiskan waktu dengan  mengikuti segmen + GA yang dianjurkan oleh bloggers, blogwalking semua peserta segmen + GA yang kadang kala CHN tidak sempat untuk blogwalking kesemuanya secara serentak.CHN perlu memluangkan banyak masa dengan benang+kain felt+gunting apa bagai untuk menyiapkan semua tempahan handmade felt sebelum cuti mid sem tamat pada 2/3/2013.

Hasilnya, cukup memuaskan hati CHN dengan melihat apa yang CHN dah lakukan.Kadang-kala macam tidak percaya adakah ini semua datang dari hasil tangan CHN yang tidak seberapa.Ia mempunyai nilai keistimewaan yang tinggi, dicipta & dianugerahkan oleh Pemilik alam semesta yang sentiasa dekat di hati ketika suka dan duka.Terima kasih duhai pencipta makhluk yang menciptakan tangan yang benar-benar berharga yang tiada nilainya.Akan ku gunakan tangan ini dengan sebaik-baiknya.

 kerja yang telah disiapkan
- laptop case + keychain nama order by Ct Rahimah 
- keychain love + pencil order by Kak shu (25pcs)
- Keychain love order by shikin (4 pcs)
- Keychain muslimah Gift for Reunion Memorial puteri 92 support by me(20pcs)
- Keychain muslimah (10pcs) + 1 keychain bunga Order by kawan-kawan k.chik
- Keychain selipar (10pcs) + kereta (10pcs) + bookmark (10pcs) order by kak jiha

Alhamdulillah, berjaya juga CHN siapkan semuanya.Minggu ni CHN nak siapkan tempahan yang masih lagi pending dan nak buat random keychain untuk adik-adik CHN jual di sekolah mereka.And then 1 kerja lagi yang masih belum CHN selesaikan ialah assignment belum lagi siapkan.Minggu ni CHN kena siapakn juga.Nasib semua bahan CHN dah cari dekat library.Harap-harap dapat selesaikan juga sebelum cuti mid sem tamat.

Jom tengok bukti CHN siapkan tempahan handmade felt
-
-
-
-

Kuning+biru+pink

laptop case special edition 4 Ct my best frenz 

In the making for tempahan kak Shu
tempahan Kak shu
gift 4 my frenz  masa reunion 11/2/2013
Tempahan kawan k.chik

tempahan kak jiha

tempahan kak jiha

tempahan kak jiha


haa...Yang ni hadiah sponsor by A&D Kraf untuk pemenang GA aisyah humaira

# Maaf kepada para pemenang, CHN belum sempat lagi keluar post hadiah korang.
Insyaallah esok CHN akan pergi post.Hadiah-hadiah tu dah siap packing
and sedia untuk dihantar oleh Abg posmen.
*_* (Semoga esok lebih baik dari hari ini..)



Feb 15, 2013

Mini Giveaway By IeZwa RazK.

Hari ini CHN nak join satu lagi Ga.Actually CHN boleh join GA ni selepas CHN geledah senarai blogger yang ada di bloglist CHN.Lepas jumpa tu, hati dan tangan mula tertarik untuk menari-nari di keyboard.So, tak mau cakap banyak-banyak, moh le kita join GA di blog yang cute + sweet ni..


>LETAK TETIKUS KORANG KAT BANNER DI ATAS & TEKAN<

Syarat dan Cara Penyertaan :
1) Mempunyai Blog dan Facebook
2) Ikut syarat yang ditetapkan sponsor
3) Buat entry, Letak banner, Link kan ke entry ni 
dan tinggalkan link entry anda di kotak komen

 *Mini Giveaway ini akan
 tamat pada 10 / 03 / 2013



FIRST GIVEAWAY BY HEIRIZALIEYANA

Hari ini CHN nak join First GIVEAWAY by Yana.Jom bloggers semua, kita meramaikan GA yana dan berikan support kepada yana supaya tidak berputus asa buat GA.
Buat Yana,CHN sentiasa memberikan galakan dan turut memberikan sambutan untuk join GA yana.
^_^

Klik Sini untuk join

~DONE FOLLOW & LIKE SPONSOR YANG BERMURAH HATI~



GIVEAWAY GOSSIP GIRL


  X perlu entry berjela
  Kopipes dan komen sahaja
  Tunggu tarikh pengumuman hadiah anda
  Hanya follow dan like AQOUSTICA ZATI
HADIAH
SATU NOVEL "SEMILIR CINTA"
5 RIBBON BROOCHES
5 HEART BOOKMARK CORNER + 10 STICK BOOKMARK
20 LAMINATED BLOGGER BOOKMARK
9 LOLLIPOP ICE CREAM
50 PEMENANG 

*SEMUA PESERTA AKAN DIMASUKKAN KE DALAM BLOGLIST + hadiah penghargaan sebab join. p/s : x mahal pun.


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Nak join tekan sini >LINK<
~DONE~


Feb 14, 2013

#Entry Khas untuk pemenang Giveaway Aishah Humaira

Tahniah diucapkan kepada semua pemenang giveaway Aishah Humaira.
# Perhatian kepada pemenang Giveaway Aishah Humaira yang mendapat hadiah Sponsor (Atiqah Zulkifli) sila hantarkan detail anda ke Facebook Atiqah Zulkifli dengan segera.


*P/s : Cepat-cepat...Hadiah tidak sabar untuk bertemu dengan tuan barunya...