Mar 31, 2013

Segmen Blogger Muslimah

 

Picit Banner Pink Muslimah Untuk Join

warna untuk baju + tudung : pink terang + pink cair

nickname :CHN_NazieQa

Tag :










Mar 30, 2013

Melawat Kak Senior

 
Hai semua..Hari khamis bersamaan 28/3/2013 CHN dan Gengkawan CHN, merantau ke Jitra sekejap untuk ziarah kakak senior CHN yang baru sahaja melahirkan seorang lagi ummat Nabi Muhammad S.A.W pada 26/3/2012.Alhamdulillah, bayi perempuan seberat 3.4 kg selamat dilahirkan dengan muka yang sangat comel dan putih melepak.Semasa kami semua sibuk berperang dengan exam dan soalan madah tarjumah, Kak Farhana sibuk bertarung nyawa demi melahirkan seorang permata yang amat bernilai dari seorang ibu.

CHN dan gengkawan tak merancang pun nak pergi melawat sampai ke jitra.Kebetulan hari tu CHN dapat mesej dari seorang kawan yang mengatakan kelas dibatalkan.Bayangkanlah, time tu CHN punya la bersemangat nak masuk kelas, tengok-tengok di batalkan pula.Agak kecewa lah juga.So, alang-alang dah kelas tak dak dan CHN pun dah bersiap apa bagai, CHN pun dengan penuh rancang mesej gengkawan ajak pergi melawat kak farhana.Alhamdulillah, sampai juga hajat CHN n gengkawan nak tengok baby kak farhana.

Baby kak Farhana~Comel giler.Tembam pula tuh~

Sempat juga beli hadiah untuk si baby girl kak farhana..
Ikhlas dari mak cik-mak cik yer baby girl..

Okeylah, setakat ini sahaja entry CHN kali ni.Now, masa untuk CHN study.Esok pukul 11 pagi CHN ada Amal Sanah madah Usul Fiqh.Doakan CHN boleh jawab yer esok.
Daa..
Jumpa lagi di lain waktu.

time untuk mengadap buku usul fiqh dengan
 nota yang CHN buat sendiri untuk lebih faham.










Mar 28, 2013

Mini Giveaway #2 Iezwa Razk.

 

PICIT BANNER UNTUK JOIN


#INFO TERKINI GA#
* Tarikh tamat : 6 April 2013 (akan berubah mengikut keadaan)
* Banner GA telah ditukar. Peserta boleh menggunakan banner lama / baru. Dua2 diterima :)
* Pemilihan pemenang menggunakan Random.org



Macam-macam hadiah ooo..Jom la ikut CHN join..








1# Freebies Footer Pepatung

 
Hai semua.Malam ni CHN nak share dengan korang semua first freebies yang CHN sendiri design dan buat untuk anda semua.Ada macam-macam warna.Pilihlah yang mana korang semua berkenan untuk letakkan di blog korang.If korang ambil,tolong kreaditkan untuk CHN and komen bagaimana dengan first freebies CHN.Nak tahu juga pendapat korang tentang design CHN ni..



http://1.bp.blogspot.com/-QUFqq6CptAw/UVRRBG9RygI/
AAAAAAAAB28/ztcYCWSz8QY/s640/footer+pepatung+8.png


http://4.bp.blogspot.com/-6oxQDAeBrQk/UVRRCznARtI/
AAAAAAAAB3E/X60PUM84n7o/s640/footer+pepatung+7.png


 http://4.bp.blogspot.com/-GatJe9lin8k/UVRPTNmYwjI/
AAAAAAAAB2Y/JQ0ihTX_Ht0/s640/footer+pepatung+1.png


 http://3.bp.blogspot.com/-FiEfnZpWTT0/UVRPSV7idHI/
AAAAAAAAB2Q/3EPgfAFDsaY/s640/footer+pepatung+2.png


 http://3.bp.blogspot.com/-HM_2oV287kY/UVRPVPGhgqI/
AAAAAAAAB2g/w32nV9y0qyc/s640/footer+pepatung+3.png


 http://1.bp.blogspot.com/-ZJeMfSzVGKk/UVRPm1noxhI/
AAAAAAAAB2w/opax6dXP-i0/s640/footer+pepatung+4.png


 http://1.bp.blogspot.com/-66lTNmV-zmQ/UVRPmVFyB3I/
AAAAAAAAB2o/URxWy5t70Qs/s640/footer+pepatung+5.png


 http://1.bp.blogspot.com/-t_P0Q8qTOKc/UVRPoIRWMVI/
AAAAAAAAB24/69Xha9yXeb8/s640/footer+pepatung+6.png








Shopping Guna Baucer Buku with Adik-adik

 
Hai semua.Maaflah CHN tidak dapat buka blog sejak dua tiga hari yang lalu disebabkan perkara-perkara yang perlu di utamakan terlebih dahulu.Hari isnin yang lalu, CHN membawa adik-adik CHN menghabiskan baucer buku (BB1M) adik CHN yang tingkatan 6 di Popular Bookstore.2 jam di popular menghabiskan RM250 dan dapat bonus dari popular yang bernilai RM50 serta ahli kad popular selama setahun.Banyak benda yang adik-adik CHN beli.CHN tumpang menengok dan memilih alat tulis dan buku untuk mereka.Seronok tengok mereka memilih barang-barang.Almaklumlah, teruja nak membeli belah tanpa perlu mengeluarkan duit.


Lepas ja balik dari shopping di popular, CHN terkejar-kejar ke kelas Nahu pukul 3.00.Penat juga la sebab cuaca terasa membahang dek terkena pancaran cahaya matahari yang boleh tahan juga rasanya.Lepas kelas, CHN dan kawan baik CHN pergi penuhkan tangki perut dengan makan RFC di Shahab Perdana.Murah je CHN makan.Under RM10.Lepas makan, CHN teman kawan CHN pergi membeli barang di pasaraya Longwan yang murah harganya.Almaklumlah, CHN masih student lagi.Tak mampu nak beli di kedai yang mahal-mahal.Duit yang ada ni pun duit hutang Ptptn je yang banyak.hehe..

Hari selasa pula, CHN dapat baucer buku pula.Kali ini lambat pula CHN dapat baucer buku sebab 5 minggu cuti mid sem.So, pihak pentadbiran tak dapat nak mengeluarkan baucer buku sebab semua pelajar sedang bercuti di kampung masing-masing.Banyak juga buku yang CHN nak beli.Dah buat list dah buku yang dah lama CHN impikan.Keperluan alat tulis semua CHN nak beli siap-siap untuk exam dan untuk stock nak bawak pi kuala ketil sem depan.Almaklumlah, manfaatkan baucer dengan sebaik-baiknya.

Okeylah, setakat ini ja yang mampu CHN celoteh.Penat sudah jari menekan keyboard.Minta maaf kepada bloggers yang melawat dan tinggalkan jejak di blog CHN.Buat masa ni CHN sibuk sikit dengan exam-exam dan  kerja-kerja persatuan.Insyaallah, bila ada masa, CHN akan melawat anda semua kembali yer.Untuk segmen dan giveaway pun CHN tak sempat nak promote.Mohon maaf yer buat penganjur sponsor sebab CHN kurang promote segmen dan giveaway anda.Semoga segmen dan giveaway anda semuanya berjalan dengan lancar dan berjaya yer.




Menunggu kedatangan ayah sambil makan donut
Antara barang yang dibeli.
Masih ada lagi barang yang tidak sempat di ambil gambar
yang masih berada dalam plastik popular.


Nasi Ayam and Bubur Ayam RFC








Mar 27, 2013

Mar 24, 2013

First Giveaway By Anis

 


FIRST GIVEAWAY ini berlangsung selama sebulan dari 25.03.2013 hingga 24.04.2013 . 

Para sponsor :
Aimi Rahim | Eyna | Fifi | Syahira | Kak Ain | CikGadis | Izzati | Precious Cla | Aien | Ismah |  Anaziah Online Boutique Anaziah Baby & Kidswear  | BK


Hadiah :
Mousepad ( Design sendiri ) Mug ( Design sendiri ) | Jubin hiasan  ( Design sendiri ) | T-Shirt Running man Saiz L | Header | Bookmark + Topup RM5 | Topup RM5 + Bloglist | Topup RM5 + Bloglist | Topup RM3 |    2 Felt Bookmark + 2 Vector | Topup Celcom/Maxis RM5 | Topup RM10 | Novel | Brooch Ribbon | 1 Pakaian wanita dari Anaziah Online Boutiqe | 1 Headband dari Anaziah Baby & Kidswear .


Apalagi , Jom memeriahkan lagi GIVEAWAY ni . Support Blogger :)









Segmen : Saya nak doodle dari MH !

 
Picit Banner Untuk Join


Doodle yang CHN nak Mira buat :
♥ pink #F54E78  + Hijau #C0F564
♥ Berhijab
♥ (Perempuan)
♥ Tak kisah pakai baju apa-apa pun.
♥ berikan senyuman yang paling manis untuk doodle tu..hehe..
♥ apa-apa pun tak kisah janji comel.


TARIKH TAMAT : 10 APRIL 2013 @ 11.59PM

CHN nak ajak kawan baik CHN join sama..bolehkan mira??
Harap-harap boleh la..



♥♥♥Thanks a lot yer mira..♥♥♥








Mar 23, 2013

Mini Giveaway Aisyah Humaira

 

Tekan Banner Untuk Join

Banyak Hadiah yang ditawarkan di Mini Giveaway Niera ni..
Meh-meh ikut CHN join giveaway nih.

Giveaway berlangsung 23/3/13 sehingga 31/3/13







Simple Giveaway by YayaHatsumi

 

Tekan Banner Untuk Join

Hadiah-hadiah
1x Tudung bawal printed
2x Brooch reben
5x Handmade bookmarks (2 each) -gambar
2x Cursor nama
13x Topup RM5
1x Topup RM10
1x Doodle
5x Bloglist sebulan
11x Header
6x Review

Pemberitahuan
Start pada 23 March 2013 -9 malam.
Tamat akan diberitahu kemudian.
Pemenang dipilih melalui blog menarik, random dan top referrel.










#1 GIVEAWAY by ARA CRAFT

 
Tekan Banner untuk join.

SENARAI HADIAH: [AKAN DIUPDATE]
2 pcs ID CARD HOLDER .
4 pcs CUTE OWL KEYCHAINS.
6 pcs TULIP FELT FLOWER
4 pcs HEART SHAPED KEYCHAINS.
SPECIAL FOR TOP REFERRAL :
Hadiah Misteri  

Anda yang kena tag :


#Pemenang akan dipilih melalui http://www.random.org/ .
#Tempoh GA hanyalah sebulan sahaja dan berakhir pada 23 April nanti.









Rainbow Segmen

 
Petang ni CHN nak join segmen yang dianjurkan oleh bloggers.Sambil menanti masuknya waktu maghrib.


Tekan Banner untuk Join..

SYARAT-SYARAT
1) Follow blog ni.
2) Like fanpage aku kat sidebar bahagian DISCLAIMER.
3) Follow, klik dan like semua sponsor. 
4) Buat entri, tepek banner comel diatas
 dan linkkan banner tu ke entri ni. 
Kemudian, tinggalkan link entri korang di comment box.


PEMBAHAGIAN HADIAH
1st place : Header, doodle, topup RM10
2nd place : Header, doodle, topup RM5
3rd place : Bloglist - Asmaa', topup RM5
4th place : Bloglist - Asmaa', topup RM3
(22 pemenang, sorang 1)
Bloglist sebulan x3 - Asmaa'
Review blog x8 - Asmaa'
Bloglist sebulan x5 - Eika
Bloglist x5 - Aimi


~Selamat Bersegmen~

TARIKH TAMAT : 27 Mac 2013