Apr 30, 2013

Simple Giveaway By Nina dan Hani

 


Assalamualaikum , Alhamdulillah akhirnya terlaksana juga nak adakan Giveaway yang simple tetapi hadiah yang lumayan . Semoga GA ini berjalan dengan lancar dan semua dijemput untuk join . GA kali ini 2 blogger berkolabrasi bersama . Diyana Hani dan Mazelina Zaini .


Syarat-syarat :
  1. Follow Blog Mazelina , Diyana Hani  &  Sponsor (diperiksa)
  2. Buat Entry bertajuk Simple Giveaway By Nina dan Hani
  3. Copy coding entry yang telah disediakan dan pastekan di ruangan HTML & publish
  4. Like -->
  5. Klik Sini ---> Tolong Jujur  LINK 1  ---> LINK 2
  6. Letakkan URL Entry GA di ruangan komen Diyana Hani sahaja*

credit: Kak Mia Liana


Hadiah yang bakal dimenangi ialah :
  1. 3 Top Referral daripada blog MAZELINA  3 Top Referral dari blog Diyana Hani - TSHIRT Running Man
  2. Seorang Pemenang bertuah dengan blog yang Cantik , Kemas , Menarik akan memenangi 1 Blouse Tribal & 1 Button
  3. 24 Orang Pemenang Cabutan Bertuah akan memenangi Tshirt Running Man
  4. Hadiah Saguhati kepada 4 orang blogger 


Jumlah hadiah : 34 Hadiah ^^

Syarat yang senang kan ?
 Jom Promote dan menjadi Top Referral
Hadiah tentu akan menjadi milik anda !

Pastekan URL GA hanya di entry Diyana Hani !











Edit Blog Pemenang

 
Hai semua.Disebabkan esok cuti hari pekerja, so malam ni dapatlah CHN taip-menaip entry baru.Alhamdulillah, syafawi al-quran hari isnin berjaya juga dilakukan.Syukran kepada Allah, pemilik sekalian alam kerana permudahkan segala urusan.Harap-harap markah yang akan okey la.

Malam ni CHN nak update pasal edit blog.Pada cuti hari jumaat dan sabtu minggu lepas, CHN berkesempatan untuk mengedit blog salah seorang pemenang First Giveaway By Noalfa And Ain yang dapat hadiah dari CHN iaitu full edit blog.Pemenangnya ialah pemilik blog yang menggunakan nickname  Mrs.Lulla. 

Okey disini semua detail yang Mrs.Lulla nak CHN buatkan.

Apa yang saya nak edit dalam blog saya ?
Tema : kalau boleh nak soft pink + soft coklat . macam tema sekarang. 
Background blog : apa saja yang dirasakan sesuai  hehe yang cute cute dan simple jea . tak kesah sangat
Widget apa nak letak : agak agak apa yang sesuai ? kalau Tiqah ada jumpa mana mana Quote Quran of The Day bolehlah letak . Saya taknak beratkan blog actually . Tapi teringin nak ada banner bergerak kat atas post tapi tak pandai nak buat . Hehe
Kekalkan widget apa : nuffnang semua kekalkan jea .  tak perlu buang apa apa .
nak tambah apa : tiqah pandai buat navigation tab menu yang cute cute tak ? kalau pandai boleh tak tolong buatkan . utk tiga button ja home , solusi dan cerita !  hehe
Header :
Doodle : uuumm saya tak pandai cari doodle . kalau Tiqah tolong carikan ? simple je . muslimah boleh , yang pegang kamera pun boleh . nak lagi unik hehe doodle seorang doc . sebab saya akn jadi doktor ! kalau tak boleh takpelah 
size font :ikut Tiqah  mana mana sesuai
Font apa : yang cute miut jea . tak kisah .
emmmm . Kalau Tiqah pandai buat header ala ala ni blog seorang bakal doctor , best jugak  ngee tapi apa apa yang Tiqah mampu jea . tak kisah sangat . sebab saya taknak demand sangat
Yang penting KIUT dan MATANG  Ehehe taknak letak lagu tauu


Okey, dah baca semua permintaan yang MRS.LULLA nak??
So, sekarang meh kita tengok apa yang CHN buat dengan blog Mrs.Lulla nih..




Okey ini lah hasil nya...

Nak tengok dengan lebih jelas, Jom kita terjah blog Mrs.Lulla nih..



Okey, CHN ada 1 lagi blog pemenang yang belum di edit.Insyaallah dalam masa terdekat ni kalau sempat.Sekarang CHN perlu siapakan tempahan keychain dari seorang customer.
Daa..









Apr 29, 2013

'Segmen Free HP Wallpaper Nametag #3 by Huda'



Picit Wallpaper tu kalau anda nak juga!!

Nama
- Cahaya Hati Nazieqa

No. Button Badge
- 2 (pink)

Id Follower
- 6426847863483594387









Apr 28, 2013

Oh Shafawi Quran Esok...

Peneman CHN sejak dari Maahad lagi..

Hai semua.Selesai solat maghrib dan membaca al-quran sebentar tadi, CHN buka facebook untuk menjenguk seketika notification yang penting.Tiba -tiba terasa untuk mengupdate blog.So, tangan ni ligat log in blog.Hari ini rutin pengajian CHN tidak lah padat macam selalu.Hari ini juga CHN ada 2 exam shafawi iaitu subjek Usul Fiqh dan Nahu.Alhamdulillah, CHN dengan senang hati boleh jawab walaupun buka buku last minit.Keluar dari bilik lecturer ada kawan tegur "Hai tiqah, senyum sampai ke telinga nampaknya, mesti boleh jawab nih".(Alhamdullillah itu lah yang terkeluar dari mulut CHN).

Mula mengingati semula juzuk 2...

Malam ni aktiviti CHN hanyalah memghafal dan mengingati ayat-ayat al-quran kerana esok CHN ada exam shafawi kubra' pukul 2 petang.4 juzuk kena hafal dan ingat.Bayangkanlah juzuk 1 dan 2 CHN hafal masa sem 1 dan 2.Sekarang ni CHN dah berada di sem 4.Lama sudah CHN tinggal.So, setiap sem CHN kena hafal 1 juzuk.Ohhh nooo!!! Banyak nya.Itulah sapa suruh tak peringat selalu.Kan dah banyak yang lupa dan kena ingat balik.Kawan-kawan bloggers doakan CHN yer.Okey lah setakat ini sahaja CHN mampu taip.Now, CHN nak tunggu azan insya' dan lepas tu fokus untuk exam shafawi esok.Daa..











Lama Menyepi

 

Hai bloggers semua.Lama kan CHN menyepikan diri daripada mengupdate entry-entry baru.Bukan CHN menyepikan diri tetapi CHN terlampau sibuk dan tiada masa untuk menaip entry baru.Dua minggu yang lalu CHN terlampau sibuk dengan kuliah, persatuan dan program.Memang padat la jadual CHN minggu tu.Sampaikan masa makan pun terpaksa skip untuk dahulukan benda-benda yang penting.Dalam 2 minggu 3 program CHN kena pegang.Fuhh!!memang memenatkan tapi demi Insaniah dan Persatuan Bahasa Arab tercinta sangguh CHN korbankan semua masa dan tenaga.

Minggu yang pertama CHN kena settlekan paper work program
"حفلة التقاعد وتكريم الطلاب المتفوقون" yang diuruskan oleh Lajnah akademik iaitu lajnah yang CHN pegang dalam persatuan bahasa arab.Allamdulillah, paper work siap pada khamis dan diluluskan oleh Hep pada hari isnin.Lambat gila diluluskan atas sebab-sebab dekan berada di kuala ketil.so, memang susah sikit dan perlu bekerja keras gila-gila.Gerak kerja bermula selama 3 hari tapi allhamdulillah program berjaya juga dilakukan walaupun last minit.Program yang kedua ialah Program injection camp.Dalam injection camp dua program CHN kena urus iaitu motivasi " Impak Maksima" sebagai unit protokol  dan "Bengkel Imtiyaz" sebagai timbalan.Selama dua minggu ini, CHN keluar pergi kolej pagi dan pulang ke rumah pada waktu malam pukul 11.30malam. Memang teruk sikit minggu ni sebab final exam makin dekat.Hanya ada lagi 2 minggu sahaja lagi.

Gambar kenang-kenangan bersama semua
Adhoc dan Ust. Solhi semasa motivasi "Impak Maksima"

Bermula esok, CHN perlu tumpukan pada kuliah dan pelajaran pula.Esok nak pergi buat Shafawi usul fiqh dan nahu.Hari isnin pula shafawi quran 4 juzuk pada pukul 2 petang.Doakan CHN boleh buat okey.Harap-harap semester in boleh dapat yang terbaik.(Sedang bercita-cita mengejar dekan, Insyaallah).Okey lah setakat ini yang mampu CHN coretkan.Jumpa lagi.Maaf buat bloggers yang tag CHN di  shoutbox ajak join segmen or giveaway.Bukan tak nak join, tapi tak sempat nak join.Insyaallah cuti semester nanti CHN join sampai pening okey..










Apr 21, 2013

Mudah Giveaway By Iezwa Razk

 


Hadiah :-
Topup RM 5 - 6 Pemenang
Keychain Felt - 2 Pemenang
Blog Review - 4 Pemenang


Tarikh tamat :- 30 April 2013
 (Akan berubah mengikut keadaan)
Pemilihan pemenang adalah secara Random








Apr 18, 2013

Segmen : Gadis Blogger DSLR

 


Picit DSLR untuk join..


Hai semua.Hari ni CHN buka facebook and then naik news feed dari tentang segmen dari blogger terkenal iaitu FizGraphic yang bertajuk Segmen gadis blogger DSLR.So, apa lagi, CHN pun buka la blog fizgraphic nih and cepat-cepat join. Hari tu CHN join segmen blogger muslimah dan sudah dapat pun hadiah doodle yang cantik ni dari blogger Fizgraphic.Cantik dan comel sangat-sangat.Terima kasih yer..


Ni la doodle yang CHN dapat..
Thanks yer..

So, pada hari ni juga CHN nak join lagi segmen ni.Boleh dapat doodle comel sambil pegang DSLR. Teringat kembali waktu semalam semasa CHN pegang DSLR kawan untuk mengambil gambil. Kawan CHN cakap " wah, tiqah, cantik la gambar tiqah ambil.Mesti wajib beli nih".Insyaallah, memang CHN dok teringin nak memiliki DSLR tu lama dah.Sekarang ni pun tengah menabung.Insyaallah satu hari nanti dapat memiliki juga.

Nickname : nazieqa
 pilih warna tudung : purple 
 baju untuk doodle : turqoise



Mangsa kena tag 








Apr 13, 2013

Contest Header Saya Paling MELETOP!

 
Hai semua..jom ikut CHN join segmen header dari bloggers ini >SINI<.



Picit Banner  Untuk Join



ni lupa header CHN.Header ni CHN sendiri yang design dan buat,
Just doodle tu shj yang  bukan dari CHN.



Done follow + like + add semua sponsor.


Okeys, setakat ini sahaja yang mampu CHN update.Jom nak siap-siap pergi meeting seminar perubatan islam di kuin, esok malam seminar sudah bermula.Kertas kerja 4 Flat tak siap lagi ni.Hari isnin ni kena submit dah di HEP.Malam selasa presentation public speaking.Nasiblah assignment semua dah submit.wah!!!banyak nya kerja..Gawat gini...okey, nak chow dulu..daa..

p/s : maaf CHN lama tak update blog.Bukan saja-saja tak nak update blog tapi CHN tersangatlah busy dengan kuliah, persatuan dan program.Banyak sangat benda yang CHN nak kongsi dalam blog ni tapi di sebabkan masa CHN terhad, terpaksalah CHN batalkan hasrat itu.

* Buat followers dan penjejak blog CHN, nanti CHN singgah dan jenguk blog korang yer..








Apr 8, 2013

Mega Topup Giveaway

 
Lama sudah tak join GA.Malam ni CHN nak join GA Topup By Aishah Humaira.Seingat CHN, selama CHN dok join GA + Segmen2 ni, tak pernah lagi la CHN menang hadiah topup.So, malam ni CHN nak mencuba nasib secara suka-suka sambil BW blog geng-geng peserta yang join GA ni..


Picit Topup di atas  untuk join..
70 topup menanti anda okeys!!!

SYARAT-SYARAT

1) Follow dan like FB pages para sponsor
2) COPY PASTE ENTRY NI dan backlink kan banner di atas ke blog Nabila Biela atau Aisyah Humaira'*salah satu sahaja* #PASTIKAN LINK SEMUA HIDUP
3) Letak link entry tersebut di komen entry Aisyah Humaira' SAHAJA
4) Tamat pada 13/4/3013*seminggu sahaja*
SENARAI HADIAH
10 ORANG TOP REFFRAL
RM30 X 1
RM10 X 9
60 ORANG RANDOM
RM10 X 8
RM5 X 52
SEMUA SEKALI RM460 UNTUK 70 ORANG PEMENANG!!

SEGMEN INI DITAJA OLEH:

Mega topup giveaway ini dianjurkan oleh Nabila Biela dan Aisyah Humaira' dan disponsor oleh  Aisyah Humaira', Hafizzy Aziz, Fuh dot My, Pingje dot org, Aku Penghibur, Cikgu Hailmi, Fieyna Girang, Natrah Adnan, Tauke Mykedai , Sharia Nadirah, Nur Alja, Cik Yaya, Mohd Nasir, Ibnuismail Ismail, Arol Mubin, Aien Hermionie, Sare Says dan Nurul Firzanah, nabilah ahmad, shazlina saad, sheila eiman, cik hawa, shaila, Cik amabee, dhia akma, shakirah rosli, heirizaliana yana, cik honney , asma' sah, aliya, dan dysha sahhir.