May 30, 2013

Di Review Blog

 
Hai semua?Selamat Malam yer.Beberapa hari yang lalu, blog CHN di review oleh dua orang blogger yang mana CHN telah menang dalam segmen dan hadiahnya ialah "Review Blog".Okey, CHN teringin juga nak dengar apa komen blogger yang lain tentang blog CHN ni.Bukan senang blogger nak komen blog kita yer.Okey, jom tengok apa komen dan nasihat mereka buat CHN.


# Terima kasih yer awak sudi review blog CHN.Nasihat awak saya ambil yer..
"Kata-kata tu menjadi perangsang buat saya"..hehe..tentang sidebar tu saya cuba buat 3 in 1 Widget 
tapi tak jadi.Tengok blogger lain buat jadi je nape la saya buat tak jadi..Ish..ish..saya perlu belajar lagi nih..

Okey, Jom tengok blogger ke -2 review blog CHN pula..




# Terima kasih juga buat Nabila coz sudi review blog CHN.Terima kasih atas pujian-pujian yang nabila berikan.CHN biasa-biasa je.Ceria tu salah satu dari sifat CHN sebab CHN tak suka sedih-sedih.Kalau sedih pun, sedih dalam hati je..hehe..Ambil je kata-kata di blog CHN ni kalau nak.Kita sama-sama dapat kata-kata or ilmu jika itu yang baik buat kita.Okey, pasal doodle yan top tu CHN dah tukar dah.hehe..
Haa...CHN suka join GA dan segmen.Boleh la tag CHN untuk ajak join.Kalau sempat dan ada masa CHN join punya lah..

Okey, setakat ni yang mampu CHN katakan.Sekarang ni CHN dah mula cuti semester.Boleh la update blog dan join GA + segmen selalu..








May 28, 2013

Mengapa Mesti Bersangka Baik?


Tujuh sebab mengapa kita mesti bersangka baik;

Satu. Kita mesti sentiasa bersangka baik kerana mungkin kita mempunyai sijil-sijil kecemerlangan kokurikulum atau akademik, tetapi kita tidak memiliki 'sijil' yang mengatakan bahawa kita antara yang dijanjikan syurga seperti 10 sahabat Nabi.

Dua. Kita mesti sentiasa bersangka baik kerana manusia lain juga seperti kita yang mempunyai setiap detik peluang untuk berubah ke arah yang lebih baik. Mungkin semalam dia seorang yang kedekut tetapi tidak mustahil dalam sekelip mata, hari ini dia menjadi seorang yang pemurah dan mungkin tiada yang menyangka bahawa hari esok dialah yang paling ikhlas dalam memberi.

Tiga. Kita mesti sentiasa bersangka baik kerana semua kita adalah bersaudara. Andai hati sahaja mudah berprasangka, bagaimana mahu menebar bahagia?

Empat. Kita mesti sentiasa bersangka baik kerana percayalah setiap sesuatu yang berlaku pasti ada sebabnya. Usah mudah mengangkat jari telunjuk menghukum namun eratkan jemari membentuk persefahaman dan kesatuan hati.

Lima. Kita mesti sentiasa bersangka baik kerana diri sendiri bukan seorang yang maksum dan sepi daripada melakukan dosa. 

Enam. Kita mesti sentiasa bersangka baik kerana hanya Allah yang mengetahui segala isi hati orang lain. Adakah kita fikir kita seperti Tuhan yang boleh membaca isi hati orang lain? Na'uzubillah.

Tujuh. Kita mesti sentiasa bersangka baik kerana kita hanya seorang hamba yang mesti taat kepada Penciptanya. Husnuszonlah sentiasa selama masih bernyawa!

"Wahai orang-orang yang beriman! Jauhilah kebanyakan dari sangkaan supaya kamu tidak menyangka sangkaan yang dilarang kerana sesungguhnya sebahagian dari sangkaan itu adalah dosa. Dan janganlah kamu mengintip atau mencari-cari kesalahan dan keaiban orang. Dan janganlah setengah kamu mengumpat setengahnya yang lain..."(Surah al-Hujurat, ayat 12)


Nota Kaki :Andai mulut tidak bisa berhenti daripada mengatakan sesuatu yang tidak berfaedah dan yang mungkin mengundang dosa, maka diam itu lebih baik.

Copy Paste from http://www.iluvislam.com







May 19, 2013

Simfoni-Mencari Hakikat Cinta-


Kemunculan Album Pertama Simfoni yang diberi nama Mencari Hakiat cinta.Album yang sangat menarik + terbaik.Semua nasyid yang ada dalam tu semuannya best tapi CHN paling minat + suka nasyid yang bertajuk "Hakikat Cinta".Sedap dan penuh kata-kata yang bermakna dalam nasyid tuh.Tak percaya, meh dengar video di bawah ni.




~Hakikat Cinta~
Cinta pada Manusia hanyalah sementara...
Cinta pada Dunia kelakkan binasa...
Cinta pada yang Esa...
Hanya Dia yang kekal selamanya...
Boleh tengok dan dengar Preview Album 
SIMFONI - MENCARI CINTA HAKIKI di 


>>>DAPATKAN SEGERA ALBUM NASYID BARU SIMFONI<<<
~ HANYA RM15.90 ~

Belian Online SMS : 013-439 0870
Preview Album SIMFONI - MENCARI CINTA HAKIKI
Dapatkan Segera Album SIMFONI -Mencari Cinta Hakiki...








GA dan Segmen Sepanjang Minggu Ini

 
Hai semua.Selamat Pagi dan semoga hari ini menjadi yang terbaik dari kelmarin okey.Minggu ini CHN banyak join GA dan segmen dari bloggers.Nak tahu GA dan segmen apa yang CHN join.Jom tengok bawah.
-
-
  1. http://nazwww.blogspot.com/2013/05/segmen-blogger-terpantas.html
  2. http://nazwww.blogspot.com/2013/05/giveaway-blog-stuffies.html
  3. http://nazwww.blogspot.com/2013/05/mini-giveaway-by-najwa-ayuni.html
  4. http://nazwww.blogspot.com/2013/05/first-giveaway-by-nuranis-amar.html
  5. http://nazwww.blogspot.com/2013/05/simple-giveaway-by-arifahlee-zunairahlee.html
  6. http://nazwww.blogspot.com/2013/05/contest-headerku-owsem-by-sharina.html
  7. http://nazwww.blogspot.com/2013/05/big-giveaway-by-alia-ali-ahmad.html
  8. http://nazwww.blogspot.com/2013/05/duo-big-giveaway.html
  9. http://nazwww.blogspot.com/2013/05/special-giveaway-by-syazlia-diana.html
  10. http://nazwww.blogspot.com/2013/05/mini-giveaway-by-nabila-izzati.html
  11. http://nazwww.blogspot.com/2013/05/1st-giveaway-by-storysalawakyablogspotc.html
  12. http://nazwww.blogspot.com/2013/05/simple-giveaway-by-lollyshoppe.html
  13. http://nazwww.blogspot.com/2013/05/may-giveaway-by-amer-corner.html
  14. http://nazwww.blogspot.com/2013/05/2nd-giveaway-by-nor-quraishia.html

~SELAMAT BER "GA" DAN JOIN YER..







'2nd Giveaway By Nor Quraishia'

 

TEKAN BANNER UNTUK JOIN

Senarai Hadiah :
Baucer diskaun 5%  - 3 pemenang
Felt Bookmark - 2 pemenang
Bloglist - 10 pemenang 
Baju - 3 pemenang








" May Giveaway By Amer Corner "

 



TEKAN BANNER UNTUK JOIN







'Simple Giveaway by Lollyshoppe'

 

Picit Lolipop Sweet tu untuk join.








1st GiveAway by storysalawakya.blogspot.com and VIVALICIOUS SHOPPING HOUSE

 

TEKAN BANNER UNTUK JOIN..

Bermula dari 16 Mei 2013 - 30 Mei 2013

MANGSA TAG 










May 18, 2013

May 17, 2013

Special Giveaway by Syazlia & Diana

 

Disini CHN ingin mengajak blogger semua join GA special by Syazlia & Diana..Oppss..Hari ni CHN terlebih rajin pula sampai kan boleh design satu banner untuk mengajak blogger semua join GA nih...Doodle purple pegang lappy tu CHN kreditkan kepada FizGraphic kerana CHN telah culik seketika doodle darinya.okey lah, tak mau cakap banyak.So jom la ramai-ramai join GA nih..


Nak join sila tekan Banner Reben ni okey..

Hadiah yang best + menarik + awesome..
- 5 Doodle by Miss Wawa
- 2 Header by CikJariManis
- 2 Tudung bawal by 4u Muslimah
- 2 mask muka by Anis
- 1 Novel by Anis
- 1 cursor by Zahirah *Design mengikut kehendak pemenang
- 2 long necklace by Memories
- 1 tudung ready made by Pemborong
- 1 Minuman BerryRich by Serbaneka
- 1 hadiah misteri by Cik Teha *Misteri gila tau!
- 1 MP3 by Hafizah
- 2 topup RM5 by Hafizah
- 5 tudung bawal tribal by De Bawal
- 2 topup RM10 by Mysara
-2 Keronsang Reben by Siti Zawiah
- 6 tomato, 6 appeltox, 6 shiseido by Anseneda

 Hadiah yang CHN pilih
1- Tudung bawal by 4u Muslimah
2- tudung bawal tribal by De Bawal
3- topup RM5
4- Doodle by Miss Wawa








"Duo Big Giveaway!

 
"Duo Big Giveaway!

Due Date 8 Jun 2012

Click Banner!

Big Thanks To :

Nabila Medan, Shafawi, Mizna Online Shop, Zuwairish Shophouse Page, Easy Boutique, Fizgraphic, Faizah Wahab, Norbai'ah, Addin Aisyah, Mahirah, Dyba, Salamah Qalish








' Big Giveaway by Alia Ali Ahmad ' .

 

PICIT GAMBAR FAMILY COMEL TU UNTUK JOIN.


HADIAH-HADIAH
Top Referral :
Top Referral : Novel + Topup RM 5 x 1 Pemenang
Random :
 Pashmina x 2 Pemenang
 Peplum x 1 Pemenang digantikan dengan bawal x 2 Pemenang
 Keychain 'melaka' x 7 Pemenang
 Topup RM 3 x 4 Pemenang
 Topup RM 5 x 2 Pemenang
 Bookmark x 4 Pemenang
 Hadiah Misteri x 2 Pemenang
MANGSA TAG :
http://www.yanasakura.my


TAMAT
1 JUN 2013







CONTEST HEADERKU OWSEM BY SHARINA

 
-Klik banner kalau nak join-

Assalamualaikum
Jom ramai-ramai kita join Contest Headerku Owsem by Sharina
hanya perlu pertaruhkan header korang yang comel-comel itu dan sedikit syarat, 
confirm korang boleh follow punya lah 
Jom tengok hadiah dulu [Sini]

Contest ini dianjurkan oleh
Sharina Elyana
bersama sponsor
Yasira
Aisyah Humaira
Nabila Medan,
Syiela
Pelangi Collection
Choc Empire,
Cik Ana
Fatin Diana

♥ Good Luck 

HEADER BLOG CAHAYA HATI NAZIEQA









Simple Giveaway by ArifahLee & ZunairahLee

 

Picit Banner Untuk Join..

Senarai hadiah :
Header (3 pemenang) - Alyaa Najlaa
Bloglist selama 2 bulan (5 pemenang) - Eka Tikah
Review Blog (5 pemenang) - Heirizalieyana
Bloglist (10 pemenang) - Miss Wawa
Review Blog (10 orang) + (Bloglist - 5 blog terpilih) - Haruno Hana
Banner Blog (1 pemenang) - DyanZakhi
Review Blog (2 pemenang) - Diana
Perfume Angel's Scent (1 pemenang) - NRS Creative
Topup Maxis RM5 (2 pemenang) - Shaila
Topup RM5 (2 pemenang) - ArifahLee
Preloved Shirt (1 pemenang) - ArifahLee
Doodle (5 pemenang) - Iha Zaliza
Appletox (3pemenang/2pcs) - Anseneda Shop's
Handmade Keychain (1 pemenang) - Lollyshoppe
Review Blog (2 pemenang) - Huda
Voucher Shopping (10 pemenang) - Xara Xandra Boutique
Voucher Postage (5 pemenang) - Cabaran SKC
Animated Banner (3 pemenang) + Bloglist (3 pemenang) - MizzNiya
Doodle (1 pemenang) - A Secret Journey
Cursor (3 pemenang) - Mojat
Baju (1 pemenang) - Wardrobe Collection



-DONE IKUT SEMUA SYARAT-