Feb 17, 2014

Di takdirkan dia bukan milikku lagi..

 

Hai semua..Apa khabar? harap-harap sihat la yer..Maaf sebab lama menghilang diri dari dunia blog..Bukan Chn nak mehilangkan diri terus tapi dek kekangan masa yang agak padat dan sibuk dengan program, persatuan dan meetingnya..Asalnya semester ni nak berhenti dah dari terlibat dengan persatuan & program..Tapi kesian plak dekat senior-senior yang risik Chn untuk still lagi dengan persatuan & program ni.So, Chn pun kesian la pula dengan diorang yang bersungguh-sungguh mengharapkan tenaga dan khidmat Chn untuk menyumbangkan sesuatu yang bermanfaat kepada mahasiswa/mahasiswi..Itulah sebabnya Chn tak sempat nak update blog..Kadang-kadang tu bila ada masa nak update blog, ada ja halangan yang datang..okey stop pasal ni..Bukan Chn nak story mory pasal ni..hehe..

Tengok kan tajuk entry Chn yang ni.."Di Takdirkan Dia Bukan Milikku Lagi.." fuhh!!! ayat..tajuk entry Chn ni bukan tentang someone else yer..tapi tentang barang kesayangan Chn yang telah hilang di curi orang masa Chn bercuti di Langkawi 25/1/2014..huhu..agak menyedihkan la juga kan..Masa nak bersiap-siap check out dari motel handset Chn hilang di ambil orang..Bayangkanlah malam tu Chn kena attend meeting..Pastu kena reminder semua orang attend meeting..segala no- fon penting semua dalam tu..masa hilang tu air mata asyik bergenang-genang ja kat kelopak mata ni..huhu..Sebelum naik feri nak balik, pinjam handset My Stj, call mak.Bila mak jawab ja terus air mata ni jatuh..tak tahu nak cakap macam mana kat mak..tapi terpaksa juga cakap sebab mak bagi tau adik-adik call nak pesan barang tak boleh..

Chn terpaksa juga melepaskan barang yang Chn sayang dekat orang yang Chn tak kenal dan tahu.Balik ja dari langkawi tu, macam-macam dugaan yang Chn dapat.Allahuakbar..Allah nak uji Chn.Tak pa Chn laluinya dengan penuh kesabaran dan ketabahan.Selepas beberapa hari, Allah bagi kegembiraan kat Chn bila mak Chn cakap beli handset baru la..Chn pun senyum sampai ke telinga bukan main lebar lagi..Yeayy!! dapat handset baru selepas handset lama di curi orang.Now, Chn dah ada handset baru yer.Insyaallah akan ku jaga handset ni dengan sebaik mungkin..

Handset hilang yang tinggal hanyalah cover sebagai kenangan..
New Handset..LENOVO S720..
Suka sangat dengan handset baru ni..Batery tip top..Tahan lama walaupun buka internet..
tak macam handset lama..cepat je low bateri..
Nak tau macam mana handset Chn boleh hilang..meh baca entry kawan baik Chn.dia rajin buat entry..Chn malas sikit sebab dia dah tulis..hehe..

Holiday Langkawi Part 1
Holiday Langkawi Part 2
Holiday Langkawi Part 3 (Part Handset Hilang)


p/s : maaf ayat tunggang-terbalik sikit sebab time taip entry ni dok pening dengan xsiment..