Jun 18, 2014

Ber "Tumblr" pula..

 
Hai semua? Pa Khabaq? Harap-harap molek-molek la noh..okey, hari ni terasa nak menaip entry baru walaupun tak dak cerita yang best pun nak kongsi.Saja suka-suki nak memenuhkan ruang-ruang yang kosong dalam blog ni..Sekarang ni Chn dah pandai Ber"TUMBRL" tau..hehe..Saja la hari tu tak dak kerja nak buat, so Chn pun godek-godek la tumbrl dan sign up.

Ni la Tumblr..

Tahu tak Tumbrl tu apa? 
Tumblr nih merupakan suatu platform atau medium bagi 'mocroblogging' yang mana semakin mendapat tempat dan perhatian di arena blogging.Tumblr memiliki tampilan dan fungsi yang simpel, sederhana dan mudah digunakan. Disini, Anda akan sangat mudah memposting sesuatu berdasarkan jenisnya seperti teks, gambar,video dan sebagainya.

Bagi Chn la kan, tumbrl ni best sangat sebab ada banyak gambar-gambar islamic yang cantik-cantik dan boleh bergerak, kata-kata yang menarik dan blog yang sangat ringkas dan comel.Kita just Reblog ja kata-kata or gambar yang kita suka dari post orang masuk tumblr kita..Setiap hari mesti Chn akan godek-godek tumblr ni melalui handset untuk baca dan ambil kata-kata yang menarik untuk dijadikan panduan diri sendiri.Secara tak langsung dapat menjadikan terapi untuk kita bermuhasabah diri.

okey la setakat tu yang mampu Chn menaip..tak dak idea dah nak tulis..daa..^_^

ni la tumbrl Chn..boleh la follow Chn..
Bingkisan Hati Mujahidah

 mungkin ada banyak benda yang tak terungkap itu,
lebih baik tersimpan tak diluah,
kerana mungkin ada hikmah dan sebab,
ALLAH menjadikan ianya sukar untuk diluahkan.








Jun 16, 2014

Secebis Kalam #2

 

Ya Allah, rawatlah luka ini dengan cahaya cintaMu, agar aku tidak terus dibuai mimpi palsu.. Aamin

#sumber : Tumblr




Jun 12, 2014

Secebis Kalam #1

 
"Tiada siapa tidak pernah lalui fasa kejahilan."

# Namun tidak pernah ada kelewatan dalam Memohan Keampunan dan membaiki kesilapan yang lalu..inshaAllah.. Sesungguhnya Allah itu Maha Penerima Taubat.. ~ 


~Hati2 dengan perkara dosa yg sering kita amalkan kerana kelak menjadi amalan..
Moga Ramadan yg akan datang menjadi lebih berMakna..inshaAllah..
Salam Nisfu Syaaban..~








Jun 11, 2014

Setelah Sekian Lama..akhirnya..

 
Hai semua..Lama kan blog ni sunyi tanpa sebarang cerita @ update apa-apa.Maaf ler sebab Chn selalu sahaja sibuk dan tidak sempat nak menaip.Sekarang Chn sedang cuti semester selama 2 bulan..1 bulan Chn terbang ke Kuala Lumpur.Jadi orang KeyyEll sekejap.Lepas ja exam final semester habis pada 2 Mei 2014, malam tu terus Chn naik bas dengan kawan-kawan untuk ke Kuala Lumpur demi untuk pergi ke Pesta Buku Antarabangsa Kuala Lumpur.Memang Chn dah lama dah teringin nak pi.akhirnya tercapai juga.

Ni la 2 orang kawan Chn yg ikut pergi PBAKL 2014..
Diorang ni dah pangkat kakak dh..
With kak Hasanah..orang vietnam..
with kak basyirah..
Hasil Chn membeli belah...

Then, selepas pergi Pesta Buku, Chn pergi rumah sepupu Chn di Damansara Damai.Sepupu Chn call minta Chn ajar anak-anak dia subjek bahasa arab & agama. Kira macam buat tuisyen la untuk anak-anak dia.Sepupu Chn ni Chn dah anggap macam kakak Chn ja disebabkan Chn anak sulung dan tak ada kakak.Jadi kami ni rapat la.Sejak Chn kecil lagi, memang sepupu Chn ni selalu beli macam-macam barang dekat Chn n adik-adik.Sampaikan masa sepupu Chn belajar dekat Uitm. Shah Alam dulu pun, dia siap bawa gambar Chn letak dekat asrama.Sehinggakan ada kawan sepupu tanya, sepupu Chn cakap ni "ni anak makcik, bukan adik"..nampak tak betapa sayangnya sepupu Chn, dekat Chn.Terharu kot bila tau cerita ni.
Chn menetap di rumah sepupu sebulan.

Di Apartment Sepupu Chn, Armanee Condo, Damansara Damai.

Pemandangan Di Waktu Malam

Ada Swimming pool..kawasan di cantik..
Pemandangan waktu petang..
No caption..
Lepas sebulan Chn balik ke kedah.Lepas ja balik ke kedah, Chn pi kem.Jadi Fasilitator dekat Kem Nisa; Genius, di kem D'Fityan.Best sangat kem tu..semua peserta perempuan ja.macam-macam yang Chn belajar masa di kem tu.Selalunya kan Chn ni handle program ja, jadi fasilitator kurang la.Tapi saja la nak isi masa cuti tu dengan perkara yang berfaedah, tu yang Chn join tu.

Lepas dari program tu, Chn stay ja kat rumah tolong-tolong mak menjahit dan sebagainya.Cuti sem masih lagi berbaki  24 hari..Result exam masih lagi dalam proses.Tak sabar nak tengok tapi dalam masa yang sama takut.Buka ja semester ni, Chn dah semester 7 dah.Masih ada lagi 1 semester untuk tamat pengajian.Rasa sekejap saja masa berlalu.Macam kelmarin ja baru masuk Kuin.Dan semester baru ni juga, adakah Chn akan bertambah sibuk??? huhu..jawapannya memang "YA"..nak tahu kenapa Chn bertambah sibuk, nanti Chn story morry lagi ya.

okey, penat dah taip.Maaf la ayat macam-macam.Chn tak pandai bercerita sangat..

 Kem Nisa' Genius, Kem D'Fityan..

Jungle Tracking...Menikmati pandangan Alam..

Nasib kami, jungle tracking selepas hujan..
seluar, baju, kasut penuh dengan selut..
tapi best sangat..
time ni ada peserta sakit, so kami terpasksa tarik di bawak naik atas bukit..

setelah 2 jam merentasi hutan, akhirnya kami terjumpa ni untuk rehat seketika..
Subbhanallah..cantiknya..

ni kawasan air terjun, bersebelahan dengan dewan terbuka..

ni juga..kawasan dia bersih dan terpelihara sangat..

ni modul masterchef junior..Karipap2 Ukhuwah kumpulan Chn..
Alhamdulillah, tak sangka menang dan menambat hati juri..

Hari terakhir mandi-manda..
Ustazah Azlina, Kuin mengajar diorang cara-cara untuk berenang..